Građanski pokret Sandžaka

Civil movement of Sandžak

JAVNI POZIV KANDIDATU ZA GRADONAČELNIKA NIHATU BIŠEVCU

Gospodine Biševac uznemirila nas je vijest da su visokim službenicima Lokalne samouprave Novi Pazar juče pravosnažno dosuđene zatvorske kazne zbog, kako se navodi u presudi, zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem.

Obzirom da se radi o, kako ste i sami izjavili, “ljudima i porodicama visokomoralnih standarda i ljudskih kvaliteta” te da ste kazali da stojite iza njih, kao najniži stepen odgovornosti očekujem vaše povlačenje kandidature za Gradonačelnika Novog Pazara!
Ovo od vas očekujem, kao i svi pošteni i savjesni građani, potpuno svjestan da smo u samoj završnici izborne kampanje i da bi takav vaš čin naškodio ugledu i rezultatu SDP stranke koja vas je i kandidovala, dok bi na drugoj strani omogućila osnovne preduslove za prosperitet društva, što mi je i osnovna intencija.

Naime vaša partija je sve ove godine urušavala sistem Lokalne samouprave izmještajući donošenje odluka iz zgrade uprave na neke privatne adrese van ustanova Lokalne samouprave što je i dovelo do mogućnosti izdavanja instrukcija prema uposlenicima koji su osuđeni na zatvorske kazne, na šta sam mnogo puta kao odbornik u Skupstini grada i ukazivao.

Sve ovo nije se moglo desiti bez vašeg znanja i makar prećutnog odobrenja, a od vas se, kao od najodgovornijeg lica, očekuje zaštita integriteta vaših službenika, što je u ovom slučaju izostalo i proizvelo degradirajuće posljedice.

Iz svega gore navedenog, kako nas u budućnosti vaši partijski čelnici nebi opet doveli u ovakvu ili slične situacije, a time Grad Novi Pazar u stanje kompromitacije i još većeg beznađa, pozivam vas da okončate ovu višegodišnju agoniju i pomognete da se ukine režim, a omogući uspostava istinskog sistema Lokalne samouprave.

Znam da donošenje jedne ovakve odluke nije nimalo jednostavno, ali posljedice koje bi mogle nastati vašom odlukom da ne povučete kandidaturu mogle bi biti daleko veće, nepriatnije i pogubnije po društvo i Grad Novi Pazar.

U nadi da će vaša savjest, čast i poštenje nadvladati partijski interes očekujemo odluku o vašem povlačenju do nedjelje ujutru.

Odbornik u dva mandata Skupštine Grada Novog Pazara Edin Zećirović.

https://fb.watch/oXn_4I7Wrt/